DOBERMANNLÄGER 2022

Sommar med dobermann – välkommen till riksläger i Degeberga 10-12 augusti 2022

Lokalområde Södra bjuder in till en vecka i dobermannens tecken med gruppträning inom lydnad, bruks och IGP. Under tre dagar finns det möjlighet att träna, umgås och samla både erfarenheter och ny kunskap tillsammans med andra dobermannälskare. Veckan avslutas sedan med rasmästerskap i lydnad den 13/8 och en officiell vinnarutställning den 14/8.

Rikslägrets träningsgrupper:

IGP – 12 platser – kostnad: 1350 kr per ekipage

Figurant är Jakob Salvén Halttunen. Träning för ekipage som har startat upp arbetet i avdelning C, både för nybörjare och tävlande i I-III. Under lägret finns marker tillgängliga för egen träning av spårarbetet. Lydnadsträning kommer att arrangeras efter önskemål.

Spår – 10 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Instruktör är Annika Öberg. Detta är gruppen för dig som idag tränar spår med sikte på tävling, där upplägget anpassas efter ekipage. I träningen kommer det finnas utrymme för brukslydnad och uppletande.

Sök – 6 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Madelaine Andersson håller i sökgruppen. Detta är gruppen för dig som idag tränar sök med sikte på tävling, där upplägget anpassas efter ekipage. I träningen kommer det finnas utrymme för brukslydnad och uppletande.

Lydnad – 12 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Mongkol Persson håller i träningsdagarna och gruppen riktar sig till dig som har kommit igång med lydnadsträningen och siktar på tävling. Passar alla ekipage från startklass till lydnadsklass 3 och här finns möjlighet att vässa formen inför lydnadstävlingen.

Allmänlydnad – 12 platser – kostnad: 950 kr per ekipage

Patrik Haak håller i träningsgruppen och här kan du starta upp din träning eller få hjälp om du har kört fast. Fokus ligger på kontakt, samarbete och hundmöten. Alla ekipage oavsett nivå är välkomna. Patrik Haak är också problemhundsinstruktör och kan ge goda råd kring detta.

Utställningsträning

Alla som vill fila på formen till söndagens utställning kan ringträna på fredag eftermiddag den 12/8.

Anmälan:

Anmälan till bennie.ohlin@telia.com 072-320665 senast 10 juni 2022. I anmälan vill vi ha vilken grupp du vill delta i, namn, mobilnummer, hund, ålder och hundens utbildningsnivå.
Anmälningsavgiften är 400 kr (återbetalas ej i annat fall än mot sjuk eller veterinärintyg) oss tillhanda senast 10 juni 2022.
Slutbetalning av resterande lägeravgift oss tillhanda senast 15 juli 2022.

Sparbanken konto 8295-8 3095857-3 eller swish 123 271 46 24 (ange hundens namn).

Boende i anslutning till lägerplatsen www.degebergastugby.se
För andra alternativ se www.kristianstad.se/turism/

Boka in sommarens dobermannhändelse, så ses vi i Degeberga!