DOBERMANNLÄGER 2022

Sommar med dobermann – välkommen till riksläger i Degeberga 10-12 augusti 2022

Lokalområde Södra bjuder in till en vecka i dobermannens tecken med gruppträning inom lydnad, bruks och IGP. Under tre dagar finns det möjlighet att träna, umgås och samla både erfarenheter och ny kunskap tillsammans med andra dobermannälskare. Veckan avslutas sedan med rasmästerskap i lydnad den 13/8 och en officiell vinnarutställning den 14/8.

Rikslägrets träningsgrupper:

IGP – 12 platser – kostnad: 1350 kr per ekipage

Figurant är Jakob Salvén Halttunen. Träning för ekipage som har startat upp arbetet i avdelning C, både för nybörjare och tävlande i I-III. Under lägret finns marker tillgängliga för egen träning av spårarbetet. Lydnadsträning kommer att arrangeras efter önskemål.

”Jag bor i Växjö med fru, två livliga pojkar och två mallar. Har haft tre dobermann.
Min första dobermann skaffade jag 2006 från Italien. Sedan blev det en svensk dobermann, Diragos Icon, som jag tävlade med i Degeberga 2012. Jag har också haft en spanjor! Dobermann är en ras som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Det är den ras som fått mig att prova på olika saker inom hundsport. Utställning, lydnad, IGP, barmarksdrag, linkörning och pulka på snö. Ser fram emot trevliga dagar i Degeberga!”

Spår – 10 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Instruktör är Annika Öberg. Detta är gruppen för dig som idag tränar spår med sikte på tävling, där upplägget anpassas efter ekipage. I träningen kommer det finnas utrymme för brukslydnad och uppletande.

”Jag tränar med positiv förstärkning men låter hunden försöka att klura ut vad som ger mest betalt, när den är mogen för det. Har varit SBK-instruktör i ca 25 år och har utbildning inom resursstarka hundar, sök och spår. Min mallehane är snart 10 år. Vi har tävlat och tränat hela hans liv och har kvalat till SM i rapport och tävlat SM 2021 i spår. Vi är Brukschampion. Kex är en omplacerings-tik som jag köpte när hon var två år, i dag är hon fem år och har en del i sin ryggsäck som vi har fått jobba med. Vi tävlar i högre spår och lägre sök, lydnadsklass 2, vi tränar specialsök och kör drag.”

Sök – 6 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Madelaine Andersson håller i sökgruppen. Detta är gruppen för dig som idag tränar sök med sikte på tävling, där upplägget anpassas efter ekipage. I träningen kommer det finnas utrymme för brukslydnad och uppletande.

”Jag har tränat och tävlat i brukssök och bruksspår samt tävlingslydnad i 22 år. Min första ’riktiga’ tävlingshund var en tervueren-hane som hette Tacco. Med honom lärde jag mig framför allt grunderna i sök. Min andra tervueren blev Xie, en tik som nu är 11 år. Vi har tränat och tävlat sök, spår och tävlingslydnad. Med henne har jag vidareutvecklat min kunskap genom bland andra Bo Gustafsson, Anita Leander Mellin och Erik Wiklund. Nu har jag även skaffat min tredje tervueren som är en tik som heter Thia.”

Lydnad – 12 platser – kostnad: 1150 kr per ekipage

Mongkol Persson håller i träningsdagarna och gruppen riktar sig till dig som har kommit igång med lydnadsträningen och siktar på tävling. Passar alla ekipage från startklass till lydnadsklass 3 och här finns möjlighet att vässa formen inför lydnadstävlingen.

”Jag har en malinoistik på fem år som heter Belle. Mina tidigare hundar har varit två dobermann (ej samtidigt), som jag har tränat och tävlat i både bruks och lydnad. Belle och jag har 100 procent fokus på tävlingslydnad där vi idag tävlar i den högsta klassen, lydnadsklass 3. Vi tillhör SBK:s Talangtrupp Lydnad 2021-
2022 och har kvalat in och tävlat SM i lydnad 2022.”

Allmänlydnad – 12 platser – kostnad: 950 kr per ekipage

Patrik Haak håller i träningsgruppen och här kan du starta upp din träning eller få hjälp om du har kört fast. Fokus ligger på kontakt, samarbete och hundmöten. Alla ekipage oavsett nivå är välkomna. Patrik Haak är också problemhundsinstruktör och kan ge goda råd kring detta.

Patrik Haak är utbildad inom SBK och är både allmänlydnadsinstruktör, specialsöksinstruktör och figurant inom SBK:s mentaltest. Han är även utbildad problemhundsinstruktör (Jan Gyllensten).

”Det är framförallt intresset att hjälpa människor läsa sin hund och få till ett bra samarbete mellan hund och förare som driver mig. Hundarna berikar livet enormt mycket, man lär sig något nytt om hundar varje dag.”

Utställningsträning

Alla som vill fila på formen till söndagens utställning kan ringträna på fredag eftermiddag den 12/8.

Anmälan:

Anmälan till bennie.ohlin@telia.com 072-320665 senast 10 juni 2022. I anmälan vill vi ha vilken grupp du vill delta i, namn, mobilnummer, hund, ålder och hundens utbildningsnivå.
Anmälningsavgiften är 400 kr (återbetalas ej i annat fall än mot sjuk eller veterinärintyg) oss tillhanda senast 10 juni 2022.
Slutbetalning av resterande lägeravgift oss tillhanda senast 15 juli 2022.

Sparbanken konto 8295-8 3095857-3 eller swish 123 271 46 24 (ange hundens namn).

Boende i anslutning till lägerplatsen www.degebergastugby.se
För andra alternativ se www.kristianstad.se/turism/

Boka in sommarens dobermannhändelse, så ses vi i Degeberga!