Styrelsen 2021

Ordförande: Eva Ohlin
ordforande@sdksodralo.se

Jag och min man Bennie bor i Åhus. Jag har sysslat med hund i stort sett under hela mitt liv och med dobermann de senaste dryga tjugo åren. I vår familj finns i dagsläget Siri, en brun 9-årig tik, och Zigge, en svart ettårig hane. Mitt intresse ligger främst i bruksarbete men jag tränar gärna också annat som jag upplever att mina hundar gillar.

Vice Ordf.: Stig Johansson

Jag är sedan snart 25 år sedan inflyttad dalmas. Bor i Vallkärra utanför Lund med min familj. Dobforsport Exor är min första Dobermann. Tävlade apportering med Labradorer för 30 år sedan, så detta är en utmaning men väldigt roligt! Exor är en kille med stark motor, massor av energi och kamplust. Vi jobbar nu extra mycket med lydnad men siktet är inställt på IGP.

Sekreterare: Mia Lange
sekreterare@sdksodralo.se

Jag driver hund- och kattbutik i Lund. Jag har haft dobermann sedan 1982 och varit aktiv i klubben nästan alla år sedan dess. Jag kombinerar utställning/lydnad/bruks i träning och tävling.

Min nuvarande hund är Taras, 2,5 år.

Kassör Madlen Steén
kassor@sdksodra.se

Jag bor på en gård utanför Hörby och arbetar som finansspecialist. Jag har haft dobermann sedan 2014, men jag är född in i hundvärlden av min mamma som är uppfödare av cavalierer. Jag är utbildad valp, unghund och agilityinstruktör. Jag bedriver en liten uppfödning under prefixet Makenzi’s. Jag tränar IGP för att det är kul med alla tre grenar men är ingen tävlingsmänniska inom det. Jag brinner för anatomi och exteriör och ställer ut mina hundar mycket.

Ledamot: Carl Wetter

Jag är pensionerad domare och bor med min fru på en gård vid Skälderviken. Ebba, 2 år, är min andra dobermann. Förutom oss tre består familjen av ett antal hästar och katter samt Loppan, en dansk-svensk gårdshund. Utöver lek och promenader har vi för närvarande fokus på lydnad. Sedan får vi se vad det blir. Jag har varit medlem i SDK sedan 2010.

Suppleant 1: Viktoria Ekberg

Jag har levt med dobermann sedan 2003. Missy von der Lüssenwiese, eller Missy som hon kallas, är min andra dobermann och börjar bli en mogen dam på snart åtta år. Tillsammans tränar vi sök, spår och lydnad, och allt görs med klassisk dobermannglädje. På tävlingsbanan har vi lyckats bli uppflyttade till lägre klass spår och har ett LD Startklass samt godkänt resultat i lydnadsklass 1.

Suppleant 2: Maria Bolin

Jag heter Maria Bolin. Jag är snart 53 år och arbetar på Folksam. Min son har precis köpt sin första dobermann, och jag älskar rasen. Jag har själv en långhårig collie sedan 23 år och är uppvuxen med australisk terrier som min bror föder upp. Jag har ett stort utställnings intresse och är ibland ringsekreterare på utställningar.

Revisor: Olle Davidsson
Revisor: Lena von Berger
Valberedning: ordf. Vakant
                           Gabrielle Svahn

Webbmaster: Sara Englund 
webmaster@sdksodralo.se