Anna heter jag, född -92, gått hundsportsgymnasiet i Forshaga och är utbildad rallylydnadsinstruktör via brukshundklubben. Jag har hållit kurser på Kungälvs bk sedan 2012, driver eget företag (Kungälvs husdjursservice HB) där jag ibland även håller kurser. Har även varit inhyrd till andra ställen som instruktör.

Började träna hund -99 när första hunden, en schäfer, kom till familjen. Debuterade lydnad med henne när jag var 12 år gammal och har hållit på med olika tävlingsgrenar och hundar sedan dess.

Tävlar och har tävlat flera egna hundar i rallylydnad upp till mästarklass, min dvärgpudel till SM 2016 och en dobermann, Gina, blev champion 2021. Övriga har blivit uppflyttade till avancerad och mästarklass.

Har genom åren själv haft schäfer, dobermann, dvärgpudel och dunkerstövare.

Just nu har jag 3 egna dobermanns och lånar ibland även mina föräldrars dobermann att träna och tävla med. Även tränat/tävlat rapport, spår, lydnad, agility, nosework och lite drag så jag har en bred och mångsidig kunskap om hundträning.

Tycker det är väldigt roligt att hålla kurser och brinner för att se deltagarna utvecklas, stärka relationen med sina hundar men även att de har roligt tillsammans oavsett om de har som mål att aktivera eller tävla. Bygger mycket av träningen på noggranna och stabila grunder för att det skall bli så enkelt som möjligt för deltagarna att lyckas men också att lättare kunna bygga vidare upp till momenten i de högre klasserna. Tycker själv att det är väldigt utvecklande att se hur olika individer kan nå samma mål men ibland på väldigt olika sätt.

Hoppas på att få träffa just dig på dobermannveckan!