Madelenen Dahlgren kennel Dobvoyage 

Jag har varit uppfödare av Dobermann sedan 2006 och min första Dobermann köpte jag 1998 . Sedan dess har det blivit några hundar och jag har tävlat både bruks , Lydnads lydnad och IGP på elit nivå med mina hundar . 

Kvalat till 6 IDC IGP VM tävlat endast 3 beroende på skador , 3 bruks SM IGP varav en 6 plac och en vinst på SM 2022 med Dobvoyage Karma. Samt ett antal Ras mästerskap i lydnad, bruks och IGP .

Jag är instruktör inom SBK sedan 20 år, jag har suttit i Svenska Dobermann klubbens styrelse i omgångar i ca15 års tid och varit sammankallande i AOH. Jag arbetar som Fodervärdskonsulent inom Försvarsmakten sedan ett par år tillbaka , så nu inbegriper flocken även två stycken Tysk schäferhund.

Det jag brinner för inom hundträningen är framförallt tävlings lydnad i alla former , det jag fokuserar på är en god kommunikation och att min hund litar på mig och vågar prova sig fram. Viktigt för mig är att förstå den hund jag har och utvecklas tillsammans med den , varje hund är en utmaning och det finns ingen perfekt match eftersom man inte är perfekt själv . Det vinnande konceptet är till stor del att bli ett så bra team som möjligt , samt att träna ungefär dubbelt så mycket som man tror man behöver.